Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Basiskennis Recht

Inleiding Basiskennis Recht voor de Opleiding MBO Legal HR

Welkom bij Basiskennis Recht, een essentiële bouwsteen binnen de opleiding MBO Legal HR. In deze module maak je kennis met de fundamenten van het Nederlandse rechtssysteem en leer je de belangrijkste juridische concepten die je nodig hebt om succesvol te functioneren in het juridische werkveld, met een focus op Human Resources.

Recht speelt een cruciale rol in de samenleving en binnen organisaties. Of het nu gaat om arbeidsrecht, contractenrecht of sociaal zekerheidsrecht, juridische kennis is onmisbaar voor het waarborgen van rechtvaardigheid en het naleven van regels en afspraken. In deze module leggen we de basis voor jouw begrip van deze belangrijke thema’s.

Je zult vertrouwd raken met de structuur van het rechtssysteem, de werking van verschillende rechtsgebieden en de basisprincipes van wetgeving en jurisprudentie. Daarnaast behandelen we praktijkgerichte onderwerpen zoals arbeidsvoorwaarden, ontslagrecht, en de rechten en plichten van werknemers en werkgevers.

De informatie is ontworpen om theoretische kennis te combineren met praktische vaardigheden. Door middel van casestudy’s, opdrachten en artikelen krijg je de kans om het geleerde toe te passen op realistische scenario’s, zodat je goed voorbereid bent op de uitdagingen in het werkveld.

Aan het einde van deze module ben je in staat om juridische vraagstukken te herkennen en te analyseren, en kun je deze kennis inzetten om effectief te adviseren en te handelen in HR-gerelateerde kwesties. Dit vormt een stevige basis voor verdere specialisatie en een succesvolle carrière in het juridische en HR-domein.